måndag 16 februari 2009

Leilas sega kladdkaka

Grymt ohälsosamt men otroligt god kladdkaka! Det är det som är grejen med Leila, hon bakar gott, rätt och slätt, sen att det ska vara 50g smör, en halv dl olja och 3 dl socker av olika slag är mindre relevant.

Ingredienser
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70% (jag använde ljus blockchoklad och det funkade också)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.

Receptet kommer från recept.nu.

Inga kommentarer: